Yolande Sep Wild Poppies

Kerst is nu niet bepaald mijn favoriete periode in het jaar, zeg maar gerust dat ik een hekel heb aan kerst. Ik hoor je denken ‘’…maar je ontwerpt je eigen kerstballen?’’

True. Dat is nu precies waar de grap zit. Bij mijn vorige baan bij Neerlands grootste warenhuis werd ik overgeplaatst naar de kerstafdeling, iets waar ik tegenop zag, maar toen ik uiteindelijk de eerste inkoopafspraak had, veranderde alles.

Glitters en lintjes lachten mij toe. Ik haalde mijn vingers langs verschillende ornamenten en stopte heel even voor de grote wand met ballen; kerstballen. Een stroomstootje verplaatste zich door heel mijn lichaam en een kriebel ontstond in mijn onderbuik. Dit wil ik. Ooit wil ik dit. M’n blik glijdt langs de verschillende ballen en allerlei herinneringen van vroeger schieten door mijn hoofd. Dit wil ik ook. En dat is precies waar Wild Poppies is geboren. Ik wil graag meer mensen dat ultieme geluksgevoel in hun onderbuik geven. Zo’n fijne ervaring gun je iedereen en dat wil ik met Wild Poppies neerzetten.

Sinds januari ‘17 ben ik voor mijzelf begonnen om mijn ultieme geluk na te streven. Inmiddels noem ik mijzelf naast econoom en trendwatcher ook kerstballenontwerper. Ik wil Kerst weer een stapje persoonlijker maken, ik wil mensen raken. Hoe leuk is het om met iedere bal die door je handen gaat een nieuwe herinnering op te halen en weer heel even terug te denken aan toen? Hoe lekker is het om iedere keer dat stroomstootje door heel je lichaam te voelen? Geloof me, heerlijk! Kerst is persoonlijk, en niets is zo persoonlijk als een eigen bal met een eigen verhaal.

Mijn eigen verhaal is vaak gebouwd op vrijheid, warmte en emotie. Mijn verhaal bouw ik op kleine geluksmomentjes en op mijn nieuwsgierigheid.

- - - -